МЕНЮ
Your Cart

ИГРАТА

Всички знаем колко любопитни са децата и как постоянно задават въпроси. Ето защо ние създадохме приказна книга-игра, която да дава отговорите на любопитковите въпроси на нашите деца. Тези отговори не са енциклопедични или сухи познания. Те са забавни приказки, които дават възможност на детското въображение да се доразвива. Но ние не спряхме само с идеята, да даваме отговори. Решихме, че ще е много по-забавно, ако дадем повече свобода на детето само да стане участник в приказките и дори да даде своите лични отговори на въпросите. Това се случи, като направихме цялата приказка интерактивна. За да се премине от една реплика към друга или за да се случи историята в приказката - детето е това, което трябва да побутне геройчетата да заговорят или да се случи действието. Т.е. по този начин учим децата сами да взимат решения в живота си и да не чакат нещата просто да се случват.

Същевременно нашата цел беше да направим една чудесно нарисувана весела история, която да представим на децата във възможно най-високо качество, за целта подробно нарисуваните декори и герои са и много живи! Те всички се движат и могат да бъдат разхождани по екрана с пръстче, като реагират на движението по различен начин. Всяко нещо в тази приказка мърда и шава и може да бъде местено по екрана или да се играе с него.

И най-важното е - приказката разчупва стереотипите за това "какви са нещата" и дава нови гледни точки и пълна свобода на въображението. Да видиш в космоса летящ чаен сервиз, който бърза за училище - е напълно нормално в тази приказка. Така че можете да се досетите, че и луната не свети, като по учебник.

Получи се приказка, която дава както отговор на въпроса "Кой светна луната?", така и дава отговори на много други втъкани в историята въпроси и същевременно прави от детето не статичен наблюдател, а активен участник в нея, като то само проследява историята, играе на различен тип игри и всеки път открива по нещо ново.

Игрите в тази приказка са от различен тип, така че да развиват различни качества в децата. Това прави приказката много подходяща за извънучебна дейност, защото има игри както за писане, така и за подреждане на цифрите на часовника или пък просто подреждане на детската стая, което е не по-малко важно...

Изтегли проложението:

Запознай се с актьорите...

В тази игра всяка реплика и звук на героите е написана в текстов диалогов балон, който излиза до съответният герой, както и в специалното табло на водача на историята - Калинковец, където се изчитат условията на игрите.

Направихме това, за да може децата с увреден слух да могат също да се насладят максимално на играта. Похвата с диалоговите балончета е заимстван от комиксите и в него прехвърлихме цялата пряка реч на героите. Така за децата стана още по-интересно да се опитват да четат какво им казват те.

Апликацията има собствен саундтрак, създаден от Вяра Иванова, която изпява песента "Who lit the Moon?". Музиката е записана с живи инструменти. Гласовете на геройчетата озвучиха едни от най-добрите български артисти, които сте чували да озвучават едни от най-известните анимации в света: Светлана Смолева, Евгени Будинов, Лидия Михова и Диана Костова. Всичко това записахме в студиото на Брамбарите: "Брамбар студио".

"Ако даваме отговори на децата за всяко нещо - ние им слагаме граници"

Н. Норбеков


Първата част от приказката „Кой светна луната?“


1. В първата сцена Калинковец показва на играча какво представлява тази игра и как се управлява.

Но за малко да забравим да те запознаем и с Калинковец! Той е важен герой в приказката - всъщност той е нашият гид! Ще ни разхожда из историята и ще ни запознава с героите, както ще ни помага и в игрите!

2. Не можете да накарате вашето дете да си подреди стаята! Че кой може! Е, ние поне опитахме това да стане с едно замахване на вълшебната пръчка - ето вижте! Две игри за наблюдателност и въображение.

3. Феичката Сънка ще покаже на децата кой е най-приказния час! Но за целта - детето трябва да подреди разпилените наоколо цифри и да ги върне в часовника. А после ще трябва да завърти стрелките в 10 зададени от Калинковец варианти за часа. За помощ на децата - има подсказки!

5. Пощальона носи писмо за вещицата Звездна - има няколко игри за наблюдателност.

Ето как започва нашата приказка! Но каква приказка, това е самата истина! Повярвайте ни! Една вечер Любка попита своята баба: "Кой светна луната?" и в отговор на това от книгата "Туй-онуй" изскочи вещицата Звездна! Но спокойно! Тя е добра вещица и ние с вас ще проследим нейните приключения тази вечер.

4. Бабата на Любка чете книгата "Туй-онуй" - два екрана за разглеждане, които са изцяло интерактивни и всичко по тях може да се натиска и да се движи.

Запознайте се с Любка Любопиткова. Тя не случайно се казва така! Толкова е любопитна, че постоянно разпитва и задава въпроси на всички около себе си! Добре, че си има добра и спокойна баба, която е въоръжена освен с търпение и с голяма стара книга, която знае отговорите на всичките любопиткови въпроси на своята внучка. Това е книгата "Туй-онуй":

6. Тази игра изисква повече познания и е за деца от 5-6 годишна възраст на горе! Тук едно НЛО говори странен извънземен език и с поредица логични игри детето трябва да разкодира речта на извънземното. Накрая трябва да запише липсващите думички в машинката за превод на чужди езици. Помогнете на вашето дете, ако то изпитва затруднения. Една от основните идеи на нашата приказка е - родителите да играят със своите деца! Често това е нужно само първият път. Децата са много възприемчиви и после те ще показват на вас! За всеки случай сме сложили подсказки и тук.

В апликацията има възможност да чуете и аудио приказка записана с гласовете на артистите, които озвучават героите в игрите. Екрана е направен така, че детето може да заглуши светлината и да слуша приказката вечер преди сън.

Below you can find our Privacy Policy conserning our kids mobile apps. At the moment this includes our app "Who lit the Moon?".

We do not collect any personal information about the users of our apps. Our apps do not collect or use information about the geographic location of your mobile device. Our apps contain In-app purchases, but they are protected within the Parents section. The Parents section is locked behind a parental gate requiring speciffic randomized actions to gain access. Our apps do not contain any third-party advertising banners, but may contain information or links to other apps by TAT Creative and these links are only accessible from the Parents section. Our apps may contain external links to our Web site, or social media, but they are only available in the Parents section.Обрaзователна игра "Кой светна луната?"