МЕНЮ
Your Cart

Дигиталната книга "Колко е часът?"

Добре дошли в света на "Туй-Онуй"! Любопитната Любка отново задава интересни въпроси. Какво е Времето - топло или студено? Рано или късно? Какво изобщо означава думата "време" и как работи чaсовника?
Толкова много въпроси на които ще се опитаме да отговорим в мобилната дигитална книга "Колко е часът? Наръчник за Времето".
Проекта реализирахме с финансовата подкрепа на Националния фонд "Култура" по програма за възстановяване и развитие на частни културни организации.

В първата част на "Колко е часът?" ще се запознаете с основните понятия за "Време".
Книгата е адаптация по печатното издание "Колко е часът? Наръчник за Времето", която е носител на Национална награда "Константин Константинов" за илюстрация. Също така има номинация в националния конкурс за най-добра детска книга "Бисерче вълшебно".

През 2023 година имахме възможността да пресъздадем тази чудна история с образователни игри в анимация, която е пълна с интеракции и много допълнително съдържание.

Изтегли проложението:

Кой озвучава героите?

В тази игра всяка реплика и звук на героите е написана в текстов диалогов балон, който излиза до съответният герой, както и в специалното табло на водача на историята - Часко, където се изчитат условията на игрите.

Направихме това, за да може децата с увреден слух да могат също да се насладят максимално на играта. Похвата с диалоговите балончета е заимстван от комиксите и в него прехвърлихме цялата пряка реч на героите. Така за децата стана още по-интересно да се опитват да четат какво им казват те.

Апликацията има собствен саундтрак, създаден от Вяра Иванова, която също така изпява песента "Колко е часът?". Гласовете на геройчетата озвучиха едни от най-добрите български артисти, които сте чували да озвучават едни от най-известните анимации в света: Светлана Смолева, Божидар Александров - Дарик, и Диана Костова, която е гласът на Любка.
Преведохме и озвучихме дигиталната книга и на украински език в знак на съпричастност към украинските деца и семейства. Артистите, които озвучиха гласовете на украински са: Кристина Жечкова и Олексий Невечеря.
Всичко това записахме в студиото на Брамбарите: "Брамбар студио".

Първата част от приказката „Колко е часът?“

В първата част на апликацията "Колко е часът?" децата ще се запознаят с героя Време. Той ще ги поведе в соя приказен свят.

Тук децата трябва да преброят колко сребърни ключета има на полянката, след това - колко златни и да запишет сбора от броя ключета. Така отключват вълшебната врата и влизат в света на Времето!

В този откъс децата ще търсят рибките-срички. Те трябва да стоят на точно определени места. Когато ги подредят ще образуват думи. Думите ще образуват изречения.
Рибките също така са и в трите основни цвята. Децата трябва да уловят рибките, да ги подредят и ще научат всички тези любопитни неща!

Образователна игра "Колко е часът?"