МЕНЮ
Your Cart

Здравейте, уважаеми преподаватели!

„Книгите оживяват“ е образователен проект за училища и детски градини с една единствена цел – да забавлява децата, докато им поднася информацията по един по-лесен и интересен начин. Пакетът съдържа „Кой светна луната“ за деца от 4 до 8 години и „Колко е часът“ за деца от 5 до 9 г. от поредицата „Туй Онуй“.

Книгите са носители на многобройни награди. „Кой светна луната“ печели две награди за първо място от Computer Space, както и първа награда на международния конкурс Word Summit Awards. Представя България в областта на образователните апликации и печели сред 178 страни от цял свят. С номинация и второ място е в „Бисерче вълшебно". 

„Колко е часът“ – Наръчник за времето е удостоена с голямата литературна награда „Константин Константинов“ за принос в книгоиздаването за деца в категория „Илюстратор“. Благодарение на финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ успяхме да разработим книгата и в дигитален вариант, който сега ви представяме в завършен пакет. 

Какво ще намерите в дигиталния пакет?

В дигиталният пакет ще намерите допълнителна информация и игри, които оживяват в пълноцветни и детайлно изрисувани анимации. Презентирате пред целия клас с помощта на мултимедия, тъч скрийн дъска, проектор или плазма. Озвучени са от едни от най-известните български артисти, а за фон звучи музиката на композиторката Вяра Иванова. Ще чуете и оригиналната песен "Колко е часът?", която Вяра създаде зап роекта.

КАК СЕ ИГРАЕ?
Децата се изреждат на дъската, за да изиграят различните предизвикателства, които ще срещнат в хода на историята. Могат да записват отговорите, както и да натискат определени обекти в играта. 

Движението е нещо, което ние от светът на „Туй онуй“ силно поощряваме и смятаме, че дигиталните приложения могат да работят в посока, не само обучение, но и ДВИЖЕНИЕ! Ще има моменти, в които децата ще учат народни танци, ще скачат, ще пеят и ще се забавляват.

Мултидисциплинарен и холистичен подход, но и много интуитивен. Децата преминават препятствие, за да видят какво следва в играта, което е основния принцип за естественият път на ученето. Дигиталната книга предлага реални ситуации, в които децата трябва да използват едновременно броене, смятане и писане, като сме ги съчетали с уменията да разпознават цветовете и с упражнения как да ги смесят, за да получат изцяло друг цвят. 

Какво да очакват децата…

Ще смятат колко парчета има тортата за 1 минута, ще оцветяват парчетата в същите цветове, но като използват само 3 цвята, ще повтарят цветовете с броенето, което неусетно ще развива няколко умения едновременно … Това, което правим е да създаваме различни пътечки в мозъка за достигането до една и съща информация, или по-точно чрез асоциативната памет им помагаме по-бързо и лесно да се справят с дадена задача.

3 варианта за игра с децата:

1. Самостоятелно, като играта се инсталира на компютри в компютърната зала на училището. В този режим всяко дете се занимава само, като опциите на играта са такива, че няма нужда от общуване с преподавателя, защото играта казва на децата какво трябва да направят. Подходящо е за самостоятелна работа в следобедните часове за самоподготовка в училище.

2. Същият режим можете да включите и за групова работа в клас чрез мултимедия и да играете с децата, като играта ще улеснява максимално вашата роля, защото ще подава въпроси към децата и от преподавателя ще се иска само да наблюдава и да подпомага учебния процес.

3. Ще има опция „активен учител“, в която на играта ще й „бъдат отнети“ някои въпроси и отговори, и по този начин преподавателя ще има повече свобода за диалог и общуване с учениците. Т.е. тук учителят ще може да задава сам въпросите и да помага с отговорите. 

Учете децата, докато се забавлявате заедно!

  • Ние вярваме, че участието на преподавателя е в основата на целия учебен процес, като начинът, по който ще подходите, е изцяло във вашите ръце.
  • Импровизирайте и добавяйте информация в хода на играта.
  • За ваше улеснение сме добавили и кратки видеа с напътствия, като по този начин подготовката ви за един учебен час ще бъде не повече от 3 до 5 минути. 

Това е ПРИКАЗНА МЕТОДОЛОГИЯ!

Смятаме, че не е важно само да имаме ново техническо оборудване в училищата, а е важна самата ТЕХНОЛОГИЯ, по която ще преподаваме чрез него. Ето защо ДИГИТАЛНАТА КНИГА е един много добър помощник, чрез който ще използвате пълноценно вашите тъч скрийн дъски.

Дори да не разполагате с такива, няма проблем да се играе и чрез обикновен проектор или дори само чрез плазма. Разделили сме всяка книга на определен брой учебни часове, като съответно вие можете да променяте тази дължина, според темпото на класа, с който играете.

Проектът е реализиран по ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ЧАСТНИ КУЛТУРНИ ОРГАНИЗАЦИИ на Националния фонд "Култура".

„Колко е часът? Наръчник за Времето“ – възраст 5 до 9 г.

Какво представлява понятието Време? Кога лети, кога бърза и защо понякога се влачи?

Как работи часовника? Минутите и часовете?

Чрез кратки истории с героя Време и любопитната Любка, която му отива на гости, децата ще научат не само отговорите на тези въпроси, но и ще търсят гласните букви, ще броят, ще събират и изваждат, ще учат трите основни цвята, както и времето, което тактуваме, докато танцуваме народни танци или пишем стихове, които имат своя ритъм.

Времето е ОТНОСИТЕЛНО!

По едно и също време за едни е студено – за други е топло. За едни е рано – за други е късно. С какво се храни Зайо? Колко е часът?

Една разнообразна, пълна с игри, свежа и много забавна книга чрез която ще превърнете учебните часове в приказно пътешествие!

„Кой светна Луната?“ – възраст от 4 до 8 години.

Това е първата приказка от вълшебния свят на „Туй-Онуй“. Водач в тази история е Калинковец, който се появява навсякъде, където има игри, бабата на Любка и самата Любка.

Дигитални книги

Няма продукти в тази категория.