МЕНЮ
Your Cart

"Кой стаята разбърка?

"Кой стаята разбърка?
"Кой стаята разбърка?
"Кой стаята разбърка?
"Кой стаята разбърка?
"Кой стаята разбърка?
"Кой стаята разбърка?
"Кой стаята разбърка?
"Кой стаята разбърка?
"Кой стаята разбърка?
Изчерпана 0 - 3 години
"Кой стаята разбърка?
"Кой стаята разбърка?
"Кой стаята разбърка?
"Кой стаята разбърка?
"Кой стаята разбърка?
"Кой стаята разбърка?
"Кой стаята разбърка?
"Кой стаята разбърка?
"Кой стаята разбърка?
"Кой стаята разбърка?
14.00лв.
 • Наличност: Огр. количество
 • Модел: staiata
 • Тегло: 0.11kg
Разгледан: 1499

Възможни варианти

Детска Книга с твърди корици подходяща за деца от 0 до 3 г.

Заглавие: "Кой стаята разбърка? Леле! Всичко се обърка!"
Поредица: "Туй-Онуй"

Кой направи тази книжка:

 • Издателство "ТАТ Криейтив"
 • Уики; Мая Бочева - автор, илюстрации и дизайн
 • Калин М. Ненов - редактор и коректор
 • Корица: Твърда
 • Страници: Твърди
 • Брой на страници: 14
 • Език: български
 • Печат:  "Печатница 99%"
 • Размери: 15.7x14
 • ISBN: 978-619-7298-13-0
 • Цена 14 лв

Уважаеми възрастни читателю, докато четеш книжката на детето, можеш да му задаваш въпроси и така самото то да участва в историята. Търсете заедно предметчета, къде биха стояли те и къде не е добре да бъдат. Обърнете внимание как се наричат емоциите, когато ни е страх и когато сме смели!

  Напишете отзив

  Бележка: HTML не е преведен!
  Лош Добър
  Captcha

  Упътване за родители, баби и дядовци, чичовци и лели, братя и сестри, и други големи човеци

  Докато четете книжката, показвайте на детето кое какво е. В зависимост от неговата възраст може или само вие да му разказвате, или да го питате и то да ви отговаря, ако вече може да казва думички. Питайте го да ви посочва с пръстче:

  Кое какво е? Къде стои в момента това нещо? А кое е правилното място, на което трябва да го сложим?

  Нека погледнем в началото: Защо е уплашено котето? Мишките обичат ли котки? А котките обичат ли кучета?

  Да видим какво следва: Подредена ли е стаята на Любка? Къде стоят солетките? Там ли е мястото им? А ябълката? Обувката дали е добре да стои на масата? Блузката на земята ли трябва да лежи? Къде я прибираме обикновено? Къде е най-добре да сложим и другите неща? Как Любка е облякла Зайо? Какво има на ухото той? А какво има на лапите? Къде има кубче? Къде – цилиндър? Можеш ли да откриеш цифрите: 1,2,3,4,5? Върху какво са изписани те?

  А на теб коя ти е любимата играчка? Кажи: къде в стаята има книги?

  Когато стигнете до разтвора, в който вали дъжд, е добре да обясните на детето, че понякога нещо може да ни уплаши и това е нормално. Страхът е тук, за да ни пази, както Любка пази своето мече. Да попитаме детето: дали мечето го е страх, или уплашеният е някой друг (примерно Любка)?

  Когато стигнете до разтвора с килимчето, отново попитайте детето кои предмети вижда в стаята: Къде е столът? Какво стои на него? Какво има в тенджерката? Къде има барабанче? Какво е станало с чашата? Какво е изписано върху влакчето? А какво е сложено отгоре му? Това ли е обичайното място за сготвеното яйце? Купата със супа дали трябва да стои в коша с играчки? А ти обичаш ли супа? Какво може да стане, ако супата се обърне в коша с играчките?

  Любка казва още: "Къде е моето мече? Домъчняло ми е за него вече."

  Помолете детето да открие мечето. Под какво стои то?

  Когато Любка казва: "Рошаво е и космато! Значи – облаче хвъркато?", така ли е наистина? Това облаче ли е? Как разбираме кое какво е? По цвета? По това дали е пухкаво? Да пипнем завивката на леглото! Тя е мека, но не е облаче. Кои неща могат да са меки и пухкави, но не са облачета?

  На следващите странички Любка има гости. Питайте детето дали вкъщи са му идвали гости. А то било ли е на гости? Нека каже на кого обича да гостува.

  Може да питате кои от нещата на картинките могат наистина да се ядат, и кои са само играчки и не бива да ги хапваме.

  На следващите странички отново попитайте детето какви неща вижда. Какво има в чорапа? Къде е пианото? Какво има върху него? Къде е крушата? Какво е това, от което е изскочила рибката? Къде е книжката? А картинката? То обича ли да рисува?

  На последните странички Любка си ляга да спи, но е с каска на главата. Защо си е сложила каската и е светнала всички лампички? Дали отново не се страхува, този път от тъмното? Но явно каската я кара да се чувства смела. Какво е смелостта? Можете да разкажете как, когато направите нещо, въпреки че ви е страх – тогава сте смели!

  Кои и къде са лампите в стаята на Любка? Как се наричат тези лампи? Нека детето изброи всички светещи обекти. Можете да му разкажете как лампите светят с помощта на електричеството.

  Импровизирайте в показването на историята – всеки път търсете по нещо ново. Този метод се нарича „диалогично четене“ и създава любов към книгите в най-ранна възраст.

  Приятно забавление с книжката и с младите читатели!