МЕНЮ
Your Cart

Комикс "Пътешествието на Уики"

Комикс "Пътешествието на Уики"
Комикс "Пътешествието на Уики"
Комикс "Пътешествието на Уики"
Комикс "Пътешествието на Уики"
Комикс "Пътешествието на Уики"
Комикс "Пътешествието на Уики"
Изчерпана 6 - 12 години
Комикс "Пътешествието на Уики"
Комикс "Пътешествието на Уики"
Комикс "Пътешествието на Уики"
Комикс "Пътешествието на Уики"
Комикс "Пътешествието на Уики"
Комикс "Пътешествието на Уики"
Комикс "Пътешествието на Уики"
18.00лв.
 • Наличност: Наличен
 • Модел: wiki
Разгледан: 1896

Възможни варианти

Подходяща книга за деца от 6 до 12 г.

Заглавие: "Пътешествието на Уики"
Комикс новела

Кой направи тази книжка:

 • Уики – Мая Бочева – автор, илюстрации и оформление
 • Круси – Тихомир Петков – идеи по сценария
 • Калин М. Ненов – редактор и коректор
 • Издателство "ТАТ Криейтив"
 • Печат – "Печатница 99%"
 • Българска, първо издание
 • Всички права запазени, 2019
 • Брой страници: 64
 • Език: български
 • Размери 23,3 см x 32,5 см
 • ISBN: 978-619-7298-11-6
 • Цена: 18 лв

Уики е малко момиченце, чиито свят така се преобръща, че тя едвам не изпада от него. Вместо това, Уики яхва възможността и полита към Луната, за да изпълни една своя мечта - да стане вещица. Но покрай това си увлечение тя успява да спаси Цветоград от боклуко-затрупване и дори се сдобива с куп нови приятели. Ако обичате магията на комикса, а и като цяло - магията, ако харесвате драконите, мишките и таралежите - тази история е точно за вас. И като добавим щипка пиперлив хумор - не, пак няма как да разберете, докато не я прочетете! 


Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Captcha

НАЧАЛОТО

Уики е малко момиченце, чиито свят така се преобръща, че тя едвам не изпада от него. Вместо това, Уики яхва възможността и полита към Луната, за да изпълни една своя мечта - да стане вещица. Но покрай това си увлечение тя успява да спаси Цветоград от боклуко-затрупване и дори се сдобива с куп нови приятели. Ако обичате магията на комикса, а и като цяло - магията, ако харесвате драконите, мишките и таралежите - тази история е точно за вас. И като добавим щипка пиперлив хумор - не, пак няма как да разберете, докато не я прочетете! В началото историите за Уики излизаха в рубрики в списание "Дъга", което списание излизаше 2004-та - 2005-та година:

Чак преди няколко година авторката и художничка на историята за Уики - Мая Бочева успя да завърши комикса. Всяка една страница е голяма цветна акварелна картина.

От смешни и поучителни истории - приказката преля в екологична история, но не разказана като за възрастни, а точно като за малки деца, които могат да усетят и да разберат защо на едно цвете би му било неприятно да е затрупано с боклук.

Ще разберем, че рециклирането може да помогне много за този глобален боклучен броблем. Умело е вплетена и друга сюжетна линия - за храната, но отново по детски - не се изброяват полезните храни, а само са показани последствията от преяждането със сладко, разбира се без размахване на пръсти и назидателен тон.

Освен екологичните проблеми в комикса ще откриете различни поучителни истории, от това защо да не бързаме да пораснем до това "Как се намират приятели?"

ЗА КОГО Е ТАЗИ КНИГА?

"Пътешествието на Уики" е комикс албум за читатели от всяка възраст. Той ще стопли сърцата на доста от феновете на класическата "Дъга", както и на читателите от следващото поколение, които колекционираха новото списание със същото име. Но най-хубавото е, че сега Уики може да достигне и до днешните малчугани! Тези, които са чели Уики като тийнейджъри (а измежду тях се числя и самият аз) най-накрая ще имат възможността не само да си припомнят пъстрите комикси на Мая Бочева, но и да ги споделят със собствените си деца.

ОЩЕ МАЛКО ЗА КНИГАТА...

От първата поява на Уики до днес са изминали доста години. И макар, че за това време комикс културата в България е направила няколко решителни крачки напред (редица изложби, участия на наши художници в международни фестивали, и разбира се – появата на секция "Комикс" към СБХ, сред чиито членове е и самата Мая Бочева), у нас все още е трудно да се намерят комикси, които са насочени към младите читатели, а още повече пък български такива. На фона на западните комикси за супергерои, френско-белгийски класики като Лъки Люк и Астерикс, японска манга, родни комикси на историческа тематика, фантастични и приключенски комикси за юноши и възрастни, чисто детските комикси са наистина малко. Всъщност, заглавията, които могат да бъдат открити в книжарниците към днешна дата се броят на пръстите на едната ръка. Сред тях са "Илийчо и Август" на Сотир Гелев и Пенко Гелев, няколкото книжки за Мумините на Туве Янсон и поредицата "Ана-Ана" на Доминик Рок и Алекси Дормал. А "Пътешествието на Уики" не прилича на нито един от тези комикси. Ето защо творчеството на Мая Бочева предоставя едно не само приятно, но и крайно необходимо разнообразие.

Приключенията на Уики са това, което на запад биха определили като indie комикс (от думата independent – т.е. "независим"). Тук всичко е в ръцете на твореца. Няма спуснати отгоре сценарии, няма установени издателски правила, състезаване с месечни срокове, преследване на пазарни тенденции... "Пътешествието на Уики" е пълна противоположност на комерсиалния комикс, който често се продава главно заради определено лого или франчайз, и всеки отделен брой се работи от художниците "на ишлеме", просто поредният от конвейерната линия. Рисуваните истории на малката героиня са личен, авторски проект, и наличието на тази творческа свобода определено си личи из целия комикс.

Всяка страница е полет на въображението. Всеки панел излъчва жизнерадостна, детска невинност. Всевъзможни животинки и одухотворени предмети щъкат из рисунките и правят компания на дружелюбните главни герои. В това отношение "Пътешествието на Уики" е достоен наследник на емблематичния "Дарко" на Николай Додов. Разчупените рамки на изображенията и нестандартната перспектива свидетелстват за художествена волност и откривателски дух – качества, присъщи на детските рисунки, но пренесени в професионално комикс произведение. И както подобава на една съвременна приказка, наред с вечните теми за приятелството, смелостта и задружната работи, в "Пътешествието на Уики" не са забравени и актуални въпроси като разделното изхвърляне на отпадъците, опазването на околната среда, здравословните храни...